titulní strana > tisková zpráva
15. ročník kuchařské soutěže Český kapr pořádá Asociace kuchařů a cukrářů ČR
16. listopadu 2021 08:45
PRAHA (Asociace kuchařů a cukrářů ČR ) - Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočka Šumava, pořádá ve spolupráci s Gastrofest České Budějovice patnáctý ročník gastronomické soutěže Český kapr v moderní úpravě. Ve čtvrtek 18. a v pátek 19. listopadu (vždy od 9 do 16 hodin) uvidíte v akci juniorské i seniorské šéfkuchaře/šéfkuchařky. Domovem soutěže bude tradičně Výstaviště České Budějovice.
Soutěž se koná pod záštitou ministra zemědělství, Ing. Miroslava Tomana.


„Kapr je surovina, se kterou bohužel tuzemští kuchaři a kuchařky pracují většinou jen ve vánočním období. Přitom je kapr skvělá lokální surovina dostupná po celý rok“, říká Miroslava Pítrová z pořádající pobočky Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Kuchaři a kuchařky jdou do boje
V soutěžním klání návštěvníci uvidí 17 kuchařů a kuchařek rozdělených do dvou kategorií. Junioři spolu budou soupeřit hned 18. listopadu. V pátek 19. listopadu poměří svůj kuchařský um dospělí.

„Zadání soutěže je obecné. Připravte kapra moderně, chutně a s ohledem na současné gastronomické a dietetické trendy. Použijte jednu z povinných surovin jako jsou batáty, cizrna, červená čočka, mrkev, pastinák… Všichni soutěžící dostanou na místě skvěle připravené filety z kapra z Fakulta rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity České Budějovice“, dodává Pítrová.

Soutěžící budou své pokrmy připravovat v profesionální kuchyni značky FAGOR Professional. Na přípravu pokrmů budou mít 45 minut a za tuto dobu musí připravit 4 porce soutěžního pokrmu.

Další informace a kontakt pro média – Tomáš Popp, tel.: 777 239 808, tomas.popp@akc.cz
Další tiskové zprávy:
21. ledna 2022 07:42
21. ledna 2022
21. ledna 2022
20. ledna 2022 14:30
20. ledna 2022 10:30

Online diskuse
Přehled dosavadních příspěvků
 DatumAutorNázev

< zpět na titulní stranu

Reklama